Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیست و نهمین سالگرد شهید آوینی با حضور خانواده شهدای روایت فتح، سردار علی فدوی جانشین فرماندهی کل سپاه، فرهیختگان و هنرمندان عرصه‌های مختلف با تقدیر از خانواده هنرمند فقید جهانگیر خسروشاهی در باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، آیین بزرگداشت بیست و نهمین سالگرد شهادت سید مرتضی آوینی شامگاه شنبه 20 فروردین‌ماه با تقدیر از خانواده هنرمند فقید جهانگیر خسروشاهی و با حضور خانواده شهدای روایت فتح، پیشکسوتان، هنرمندان و سردار علی فدوی جانشین فرماندهی کل سپاه در سالن خلیج‌فارس باغ‌موزه انقلاب و دفاع مقدس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سردار علی فدوی جانشین فرماندهی کل سپاه در این مراسم با اشاره به جمله تاریخی امام خمینی (ره) در خصوص آمریکا گفت: در همان روزهای ابتدایی انقلاب، امام (ره) فرمودند: «آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند» و اکنون با گذشت 43 سال از پیروزی انقلاب اسلامی مظهر جبهه باطل شیطان یعنی آمریکا اعتراف می‌کند که در برابر انقلاب اسلامی هیچ غلطی نتوانسته انجام دهد و این نه در مرکز انقلاب اسلامی که در برابر هیچ‌یک از اقصی نقاط دلدادگان انقلاب اسلامی در دنیا هم نتوانسته است غلطی بکند و این پیروزی یعنی سید مرتضی آوینی‌های زیادی باید باشند تا با هنر خودشان جلوه‌ای را که در عرصه عمل در حال انجام هست به دنیا و مردمان سراسر دنیا برسانند.

سردار فدوی درباره شیوه و روش فعالیت‌های هنری و رسانه جبهه باطل گفت: عزیزان به‌صراحت می‌گویم برای جبهه باطل واقعیت مهم نیست، آن چیزی که برای جبهه باطل مهم است تصویری است که از واقعیت می‌سازد و این روالی است که از دهه هفتاد آمریکایی‌ها در حال انجام آن هستند. آن‌ها معتقدند چون ما صاحب قدرت تصویرسازی هستیم، از هر موضوعی تصویری درست می‌کنیم که منافع خودمان در آن برقرار باشد ولی عزیزان بدانید حقانیت جبهه حق آن‌چنان تبلور دارد و قوی است که نمی‌توانند حتی با توانمندی‌هایی که در تصویرسازی دارند موفق باشند.

جانشین فرماندهی کل سپاه ادامه داد: روال شهید آوینی الگوی بسیار خوبی است برای همه‌کسانی که در عرصه هنر فعالیت می‌کنند، کسانی که می‌توانند جا پای بزرگانی چون شهید سید مرتضی آوینی بگذارند و در پیشگاه خداوند متعال روسفید باشند، شهید آوینی درحالی‌که می‌توانست مانند همه رزمندگان به‌جای دوربین و قلم، اسلحه به دست بگیرد و به درجه شهادت برسد اما می‌دانست زبان و روال هنر می‌تواند اثرگذاری طولانی‌مدت داشته باشد و این راه و روال را آگاهانه انتخاب کرد.

پیش از سخنان سردار فدوی جانشین فرمانده کل سپاه، سید محمد نادری رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح ضمن خیرمقدم به حضار و ابراز خوشنودی از برپایی این مراسم و تجدید دیدار با خانواده معظم روایت فتح پس از سه سال دوری به‌واسطه محدودیت‌های کرونایی با اشاره به نگاه‌های متفاوت نسبت به شهید آوینی گفت: در خصوص شخصیت والا و بلند سید جلیل‌القدر نگاه‌های متفاوتی وجود دارد؛ بعضی معتقدند شخصیت سیدمرتضی آوینی به‌قدر دست‌نیافتنی است که نسل‌های بعدی محال است بدان جایگاه برسند، لذا هر گروه، نهاد و فردی که مدعی پیروی از سبک و سیاق سید مرتضی آوینی باشد قطعاً به بیراهه خواهد رفت و بعضی دیگر نیز کاملاً ساده اندیشانه این شخصیت را بسیار دم‌دستی فرض می‌کنند و معتقدند رسیدن به جایگاه ایشان بسیار ساده‌تر از آنی ست که فکر می‌کنیم.

وی ادامه داد: هم‌چنین با پرداختن به احوالات سیدمرتضی به دوران قبل از انقلاب و تحول درونی این شهید عزیز که متأثر از دم مسیحایی امام راحل و جریان انقلاب اسلامی بود او را متمایز از سایر افراد می‌دانند، اما به نظر می‌رسد تبعیت از هر دو نگاه یک انحراف است؛ شاید سید مرتضی آوینی این برادر بصیر و ارزشمند که فرزند زمان خودش بود وظایف و تکالیفش را به‌درستی تشخیص داد، معرفت صحیح و درستی را نسبت به انقلاب اسلامی و امام پیدا کرد  و به تبعه آن نتایج مطلوبی را هم کسب کرد که بهترین نتیجه که برای یک انسان می‌توانیم متصور باشیم شهادت هست که نتیجه اجر و مزد ایشان بود.

رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح همچنین در خصوص بروز و ظهور شهید آوینی در نسل جوان و جدید نیز عنوان کرد: معرفت به مبانی انقلاب اسلامی، امام عصر و ولی‌فقیه و اقتضائات زمانه چنانکه در جوان نسل سوم و چهارم تجلی پیدا کند بدون شک شاهد بروز و ظهور سید‌مرتضی آوینی‌های زیادی خواهیم شد.

 این مدیر فرهنگی در ادامه گفت: به نظر می‌آید سید مرتضی آوینی نه آن‌قدر دور و دست‌نیافتنی است و نه آن‌قدر نزدیک و در دسترس که بامطالعه چند جلد کتاب به شخصیت ایشان نزدیک شویم؛ اما آنچه مسلم است تکلیف انقلابی ما نسبت به آرا و اندیشه‌های شهید آوینی است.

شما دوستان می‌دانید و دیده‌اید که همه‌ساله مراسم و مناسبت‌ها و برنامه‌های متعدد و مختلف در خصوص شهید آوینی برگزار می‌کنیم و همگی هم مدعی پیروی از مکتب فکری شهید آوینی هستیم اما سال‌هاست که شاهد رویش‌هایی که به‌تناسب فعالیت‌ها صورت گرفته نیستیم، پس بدون تردید در نقطه‌‌ای دچار مشکل هستیم، شاید یک‌بار برای همیشه باید این نگاه‌ها را کنار بگذاریم، هم شهید را دست‌یافتنی فرض کنیم و هم برای انتقال تفکر و اندیشه شهید آوینی قدم برداریم، نسل جوان امروز تشنه یادگیری معارف انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است و من مطمئنم در کنار توانمندی‌ها عزیزان پیشکسوت در روایت فتح و ایجاد این پیوند به‌زودی شاهد رویش و شکوفایی این عزیزان خواهیم بود.

در این مراسم هنرمندانی چون کاظم چلیپا، عبدالحمید قدیریان، محسن علی اکبری، اصغر بختیاری، حبیب والی نژاد، حسین مسافر آستانه، مرتضی شعبانی، هادی حجازی‌فر، حسین نقویان، اتابک نادری، امیر دژاکام، فرزاد هوشیار، محمدرضا مصباح، محمدرضا شفیعی، مازیار بیژنی، مسعود شجاعی طباطبایی، علی غفاری، محمود گبرلو، سیدجمال ساداتیان، علیرضا استادی، ابولفضل همراه، کوروش سلیمانی، سعید الهی، وحید نفر، شاهرخ کیوان‌نیا، وحید فخر موسوی، مختار سلیمی، محمد و قاسم بخشی، حاج احمد حائری، پرویز رمضانی، رضا بصیرت، حمید نیلی، مهدی جعفری، انسیه شاه حسینی ، احمد میرعلایی، مرتضی رزاق کریمی، محمد صنعتی و ... حضور داشتند.

همچنین در این آیین بزرگداشت ضمن تقدیر ویژه از خانواده هنرمند فقید جهانگیر خسروشاهی از سایر خانواده‌های شهدای روایت فتح نیز با حضور سردار فدوی و سید محمد نادری تجلیل به عمل آمد.

واقعیتی از جنگ که فقط شهید آوینی نشان داد/ قاب عرفانی روایت فتح برخاسته از "باورهای مذهبی" آقامرتضی است

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: روایت فتح مستند شهید آوینی روایت فتح مستند شهید آوینی جانشین فرماندهی کل سپاه سید مرتضی آوینی انقلاب اسلامی فدوی جانشین شهید آوینی روایت فتح جبهه باطل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۷۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب به نقل از سازمان امور دانشجویان، دکتر سید فردین تقی زاده مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان در خصوص دومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی گفت: اولین دوره این جشنواره در سال ۱۴۰۱ با حضور ۷۵۰ دانشجو از ۱۳۰ دانشگاه در سه بخش (قرآنی، معارفی و هنری) و ۱۸ رشته برگزار شد. وی درخصوص دومین دوره این جشنواره اظهار کرد: دومین دوره جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی و آیین تقدیر از برگزیدگان این جشنواره پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه سال جاری از ساعت ۹ الی ۱۲در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد.

تقی زاده با بیان این مطلب که این دوره از جشنواره با استقبال خوب دانشجویان و دانشگاهیان روبرو بود؛ تصریح کرد: تعداد شرکت کنندگان در این دوره تقریبا سه برابر جشنواره دوره اول بود و آثار ارسال شده تقریبا هشت برابر آثار دور گذشته بوده است به طوری که از زمان آغاز فراخوان یعنی دی ماه ۱۴۰۲ تا پایان آن یعنی ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ حدود ۳ هزار اثر ادبی و هنری به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.

مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر با اشاره به اینکه این جشنواره با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار شده است؛ تصریح کرد: نکته قابل توجه دیگر این است که در این دوره از جشنواره، شرکت کنندگان در چهار بخش قرآنی، معارفی، هنری و ادبی شرکت داشته و در بخش قرآنی ۲۱۹ نفر و معارفی۳۵۰ نفر دانشجوی شاهد و ایثارگر به رقابت پرداختند.

وی اظهار کرد: ثبت نام در بخش‌های هنری و ادبی این دور جشنواره برای عموم دانشگاهیان سراسر کشور امکان پذیر بوده که در مدت ۴ ماهه فراخوان؛ تعداد ۶۷۸ نفر در بخش هنری و ۳۶۱ نفر از دانشگاهیان سراسر کشور موفق به ثبت اثر ادبی در این جشنواره شدند.

تقی زاده تصریح کرد: در اختتامیه این جشنواره که در روز پنجشنبه مورخ ۱۳اردیبهشت ماه در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار می‌شود، از حدود ۱۲۳ نفر در ۴ بخش ادبی، هنری، قرآنی و معارفی که شامل ۱۸ رشته ادبی: شعر و داستان کوتاه هنری: عکس، تصویرسازی، طراحی و نقاشی، خوشنویسی، طراحی پوستر معارفی: نهج البلاغه، حفظ موضوعی، صحیفه سجادیه قرآنی: قرائت (تحقیق- ترتیل) - اذان- حفظ تک جزء- حفظ ۵ جزء- حفظ ۱۰ جزء- حفظ ۲۰ جزء- حفظ کل است، تجلیل به عمل می‌آید.

مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر ادامه داد: اختتامیه دومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی با حضور دکتر هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان، حجت الاسلام مصطفی رستمی رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، دکتر ابراهیم نعیمی سرپرست معاونت امور دانشجویان داخل، دکتر مؤذنی رییس دانشگاه شیراز، دکتر تقوایی، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز و جمعی از مسؤولان استان و دانشگاهیان سراسر کشور برگزار خواهد شد.

تقی زاده در پایان خاطر نشان کرد: نمایشگاه آثار برگزیده دومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی نیز همزمان با آیین پایانی این دور از جشنواره در کنار تالار فجر دانشگاه شیراز برپا خواهد شد همچنین در این جشنواره از کتاب آثار منتخب دومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی نیز رونمایی خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعبیر جالب مسعود ده‌نمکی از فعالیت‌های شهید آوینی + فیلم
  • منصوری:‌ جمهوری اسلامی ایران در دوره اقتدار قرار داد
  • اثرگذاری فرهنگی اساتید در دانشگاه آزاد بیشتر می‌شود
  • مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد
  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • اختتامیه دومین جشنواره شهید آوینی در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود
  • شهید مطهری مجاهدی در عرصه جهاد تبیین بود
  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد
  • عملیات وعده صادق ابهت آمریکایی‌ها و اسراییلی‌ها را شکست