Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@18:42:06 GMT

«آقا مرتضی» راوی فتح و شهادت

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۴۲۶۶۱

«آقا مرتضی» راوی فتح و شهادت

از دیروز به مناسبت سالروز شهادت مرتضی آوینی مجموعه مستند «آقا مرتضی» به کارگردانی سیدعباس سیدابراهیمی و تهیه‌کنندگی مهدی مطهر پخش خود را در سایت خانه مستند آغاز کرد و هرشب ساعت ۱۹:۰۰ یک قسمت از آن اکران آنلاین می‌شود.

 روزنامه ایران/ بر اساس این خبر، مجموعه مستند «آقا مرتضی» به‌عنوان اولین مجموعه مستند جامع درباره زندگی شهید مرتضی آوینی، با الهام از کتاب «زندگی زیباست» که توسط سیدعباس سیدابراهیمی در سال ۹۰ تألیف شده، ساخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مستند هفت‌ قسمتی «آقامرتضی» شامل تصاویر و روایت‌هایی از دوران کودکی، دانشگاه، پس از انقلاب، روایت فتح و در نهایت شهادت سیدمرتضی آوینی در ۲۰ فروردین ۱۳۷۲ است.

از سویی دیگر به همین مناسبت طی مراسمی پوستر بیست و نهمین سالگرد شهادت سیدمرتضی آوینی با حضور سیدمحمد نادری رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح، مهدی متولیان دبیر ستاد بزرگداشت، محمد حبیبی مدیر انجمن تجسمی انقلاب و دفاع مقدس، داوود مرادیان مدیر گروه مستند روایت فتح و تنی چند از مدیران ارشد بنیاد فرهنگی روایت فتح در تالار شهیدآوینی این بنیاد رونمایی شد.

هنر برای وصول به‌ حق
به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح، در این مراسم مهدی متولیان ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های چند ماه گذشته ستاد اعلام کرد که مراسم سالگرد امسال به‌دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی و همچنین پیش‌بینی‌های جوی و آب و هوایی در سالن خلیج‌فارس باغ‌ موزه انقلاب و دفاع مقدس برگزار خواهد شد.

او همچنین در خصوص برنامه‌های بیست و نهمین سالگرد نیز گفت: امسال که شکر خدا تب کرونا فروکش کرد و آمار ابتلا به حداقل ممکن رسید، تصمیم گرفتیم مراسم سالگرد شهید آوینی را مانند سنوات سابق به‌صورت یک همایش متمرکز برگزار کنیم، اما درعین‌حال احتیاط‌های لازم را هم داشته باشیم. ازجمله اینکه میهمانان مراسم امسال از هنرمندان و پیشکسوتان روایت فتح هستند و از دعوت عمومی که معمولاً با استقبال گسترده مردم روبه‌رو می‌شد، پرهیز کردیم. این برنامه امسال در همان سالروز شهادت آقای آوینی در سالن باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار خواهد شد؛ و شامل سخنرانی و تقدیر خانواده شهدا و خانواده هنرمند فقید جهانگیر خسروشاهی است.

او همچنین در خصوص شعار «هنر برای وصول به‌ حق» که سال گذشته نیز شعار محوری مراسم بود، ابراز داشت: بنیاد فرهنگی روایت فتح در رویکرد جدید خود تلاش می‌کند تا در زمینه‌های مختلف خود به تجربه‌ها و آرای شهید آوینی برگشت داشته باشد. به نظرم این بهترین کاری است که به‌عنوان گرامیداشت شهید باید انجام بشود و در اصل تمامی فعالیت‌های هنری و تولیدی بنیاد باید متأثر و خط گرفته از نظریات و تأملات عمیق ایشان در حوزه هنر باشد و ما داریم تلاش می‌کنیم که به این هدف برسیم. نمونه این عزم هم انتخاب شعار هنر برای وصول به‌ حق است که در این همایش به‌عنوان خط‌ مشی روایت فتح انتخاب‌ شده و مستقیماً از مباحث شهید آوینی درباره هنر برداشت‌ شده است.

پژوهش‌هایی همسو با آرای شهید آوینی
متولیان همچنین به تشکیل دبیرخانه دائمی ستاد بزرگداشت شهید آوینی نیز اشاره کرد و گفت: اگرچه این برنامه روال هرساله‌ای است که بنیاد خودش را در برابر آن موظف می‌داند؛ اما مرکز مطالعات و رصد بنیاد روایت فتح مسیری را در پیش‌ گرفته که در عمل به نحوی دبیرخانه بزرگداشت شهید آوینی است، چراکه پژوهش‌ها و مطالعات این مرکز هماهنگ و همسو با آرا و نظریات شهید آوینی طراحی می‌شود و خروجی‌های آن برای آن هدف اصلی که عرض کردم، کاربردی می‌شود. ما در مرکز مطالعات در مسیر برنامه‌ای کلی حرکت می‌کنیم: اول تولید پژوهش و مقالات پژوهشی کاربردی در راستای نیازهای تئوریک و مدیریتی بنیاد روایت فتح که همه با گوشه چشم و الهام گرفتن از آرا و ایده‌های شهید شکل می‌گیرند.

بخصوص که سعی می‌کنیم بیشتر از همکاری پژوهشگرانی استفاده کنیم که با آثار و نگرش شهید آوینی در زمینه هنر آشنایی و به آن اشراف دارند. دوم، برگزاری محافل و نشست‌های علمی که در کنار این پژوهش‌ها این قبیل مباحث نظری و چالشی در حوزه هنر را مطرح و بررسی کنند. ان‌شاءالله که بتوانیم در بزرگداشت حقیقی یک متفکر شهید و بهره‌برداری کامل از این سرمایه فکری باارزش و بزرگ موفق شویم. بیست و نهمین مراسم سالگرد شهید سیدمرتضی آوینی به همت بنیاد فرهنگی روایت فتح و هم‌زمان با سالروز شهادت ایشان امروز در سالن خلیج‌فارس باغ‌موزه انقلاب و دفاع مقدس برگزار می‌شود.
 

/انتهای پیام

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بنیاد فرهنگی روایت فتح مرتضی آوینی شهید آوینی دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۲۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای جایزه به ۶۲ نفر در شصت‌ودومین جایزه ملی البرز

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، نشست خبری حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز و دبیرکل جایزه البرز با اصحاب رسانه امروز، ۱۱ اردیبهشت‌ماه در آستانه برگزاری آئین شصت‌ودومین سال جایزه البرز در بخش نخبگانی برگزار شد.

در ابتدای این نشست، ارشدی طی سخنانی بیان کرد: جایزه البرز به عنوان قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور است که بیش از ۶۰ سال پیش از سوی زنده‌یاد حسینعلی البرز پایه‌گذاری شد و در طول شش دهه از عمر این بنیاد بیش از شش هزار نفر از نخبگان علمی کشور را انتخاب کرده و نقش امید‌آفرینی را برای ایشان داشته است.

وی افزود: اعتلای فرهنگ کشور از دغدغه‌های مهم مرحوم حسینعلی البرز بود. نتیجه علمی برندگان جایزه البرز باید در سه محور کاهش آلام بشری، اعتلای زندگی انسانی و اعتلای حیثیت ایرانی در جامعه جهانی باشد. اهم ویژگی‌های اختصاصی جایزه البرز نیز بدین صورت است که این جایزه باسابقه‌ترین جایزه علمی کشور به عنوان نوبل ایرانی، تنها جایزه علمی کشور بر مبنای سنت حسنه وقف، جایزه غیر دولتی، مستقل و مردمی و قابلیت معرفی به عنوان نوبل ایرانی را دارد.

ارشدی تصریح کرد: از سال ۱۳۴۲ تا به امروز بیش از سه هزار دانشجو از طریق وام تحصیلی و وام اشتغال مورد حمایت قرار گرفته و چهار هزار و ۶۵۰ نفر نیز جایزه البرز را دریافت کرده‌اند. از سال ۱۳۹۰ تاکنون تعداد ۱۳ همایش ملی در تهران و هشت همایش استانی در سطوح مخترعان، دانشمندان، دانش‌آموزان و طلاب برگزار شده است. مرحوم حسینعلی البرز به عنوان یکی از ۵۰ کنشگر اقتصادی ۱۵۰ سال اخیر ایران انتخاب شده‌اند و با این وجود تمامی ثروت خود را در راه اعتلای علم و دانش کشور وقف کرد.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز ادامه داد: بنیاد فرهنگی البرز از سال ۱۳۴۲ با وقف تمامی اموال مرحوم حسینعلی البرز آغاز به کار کرد. ایشان حتی پیکر خود را وقف دانشکده علوم پزشکی تهران کرده بود. شیوه اجرای نیت واقف در بنیاد فرهنگی البرز در قالب برگزاری دو مراسم ملی در طول سال اجرا می‌شود.

وی گفت: در سال جاری که متقارن با شصت و دومین سال تاسیس بنیاد فرهنگی البرز است و با هدف تکریم از دانشگاهیان و عالمان کشور مراسم اعطای شصت و دومین جایزه البرز در بخش نخبگانی طی روز ۱۷ اردیبهشت‌ماه در محل سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار می‌شود.

ارشدی با بیان اینکه فراخوان جایزه ملی البرز طی سال گذشته منتشر شد، اظهار کرد: مهلت ثبت‌نام برای شرکت در این دوره از جایزه البرز آذرماه سال ۱۴۰۲ به پایان رسید و سپس، فرایند راستی‌آزمایی مدارک ثبت‌نام‌کنندگان انجام شد و در نهایت نیز طی اسفندماه سال گذشته آئین داوری جایزه البرز انجام و اسامی نفرات برتر مشخص شد. 

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز تصریح کرد: در مراسم امسال از ۶۲ نفر از دانشمندان، فناوران، دانشجویان و طلاب تقدیر خواهد شد. این مراسم با حضور ریاست سازمان اوقاف، معاون علمی، فناوری ریاست جمهوری، وزیر علوم، وزیر بهداشت و رئیس بنیاد ملی نخبگان نیز برپا خواهند شد.

وی افزود: سال گذشته و با همکاری وزارت امور خارجه، برای اولین بار فراخوان جایزه البرز در تمامی سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران در دنیا منتشر شد و تعدادی از دانشمندان ایرانی خارج از کشور در این فراخوان شرکت کردند. البته در مراسم پیش رو از ایرانیان خارج کشور نفرات برنده نخواهیم داشت و امیدواریم در آینده زمینه انتخاب ایرانیان خارج از کشور نیز در جایزه البرز فراهم شود.

ارشدی تصریح کرد: رقم جایزه امسال نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد رشد داشته است و نزدیک به ۹ میلیارد تومان جایزه در این مراسم اعطا خواهد شد. در سال جاری در بخش دانشگاهیان و حوزویان به هر نفر ۱۰۰ میلیون تومان، در بخش فناوران و مخترعان نیز به هر نفر ۱۵۰ میلیون تومان، در بخش دانشمندان به هر یک از برندگان مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان و در بخش دانشمندان نیز به هر نفر مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان اعطا خواهد شد. طبق نیت واقف تمامی جوایز ملی البرز از موقوفات بنیاد تأمین می‌شود.

در ادامه امیرعلی حمیدیه، بنیانگذار اولین بانک سلول‌های بنیادین ایران و برنده جایزه ملی البرز نیز در سخنانی بیان کرد: علت اینکه جایزه البرز روز به روز توسعه پیدا می‌کند، این است که به دنبال رفع آلام بشری است. امروز نیازمند بازتعریف واژه نخبه هستیم. نخبه کسی است که به رفع آلام بشری کمک می‌کند و از ضریب شرافت بالایی برخوردار است.

وی گفت: باید بدانیم که پول و تحصیلات الزاما انسان را عالم و وارسته نمی‌کند؛ لذا طبق تعاریف بنیاد البرز ضریب شرافت به ضریب علمی افزوده شده است. بنیاد البرز در سال ۱۴۰۰ با اعطای جایزه به بنده به عنوان مسئول گروه تحقیقاتی سلول‌های بنیادین، کمک بزرگی به گروه و راه دشوار ما را تسهیل کرد.

حمیدیه با بیان اینکه تاثیر بنیاد البرز فقط بر روی افراد نیست و جامعه را متاثر می‌کند، اظهار کرد: تعاریف والای جایزه البرز در حوزه انسانی، به تعالی جامعه علمی کشور کمک می‌کند.

یادآور می‌شود، در پایان برگزاری این مراسم و با حضور مسئولان حاضر، از پوستر شصت و دومین دوره جایزه ملی البرز در بخش دانش‌آموزی رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پخش مستند «مسئله حجاب» همزمان با سالگرد شهادت شهید مطهری
  • اعطای جایزه به ۶۲ نفر در شصت‌ودومین جایزه ملی البرز
  • پخش مستند «مسئله حجاب» به مناسبت سالگرد شهادت استاد مطهری
  • مستند «ابوجهاد» از شبکه مستند پخش می‌شود
  • تعبیر جالب مسعود ده‌نمکی از فعالیت‌های شهید آوینی + فیلم
  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • اختتامیه دومین جشنواره شهید آوینی در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود
  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد
  • مسجد مقدس جمکران میزبان پیکر دو شهید گمنام می‌شود