Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، آیین ختم قرآن و نکوداشت هفتمین روز درگذشت نویسنده جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، جهانگیر خسروشاهی امروز بعد از نماز ظهر و عصر امروز سه‌شنبه ۱۹ بهمن و با حضور قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی، خانواده آن مرحوم و جمعی از دوستداران و علاقه‌مندان به آن نویسنده فقید دفاع مقدس در مسجد آیت‌الله خامنه‌ای حوزه هنری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلاح خسرو خسروشاهی قلمش بود

این مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و مداحی مرتضی یراق بافان آغاز شد و در ادامه مراسم مرتضی سرهنگی نویسنده و پژوهشگر در سخنانی با اشاره به همکاری ۳۰ ساله اش با مرحوم جهانگیر خسروشاهی گفت: جهانگیر خسروشاهی را با چند ویژگی منحصر به فردش معرفی می‌توان معرفی کرد. مرحوم خسروشاهی بی‌هیاهو و به دور از معرکه‌گیری‌های مرسوم کار می‌کرد و قلم او ادامه سلاح زمان جنگش بود؛ به گونه‌ای که در زمان جنگ با اسلحه‌اش از کشور دفاع کرد و بعد از جنگ هم با سلاح قلمش از مرزهای آرمانی کشور دفاع کرد و این کارش از روحیه توحیدی او نشأت گرفته و انسان واقعی بودنش را ثابت می‌کند.

مرتضی سرهنگی افزود: مرحوم خسروشاهی ویژگی منحصر به فرد دیگری هم داشت و آن پلاکارد محبتی بود که در دست داشت و لبخندش را از کسی دریغ نمی‌کرد. علاوه بر این موارد او کارش را با اعتقاد محکمی که داشت، گره زده بود.

وی در ادامه با بیان اینکه شهید مرتضی آوینی شخصیتی تأثیرگذار بر همگان بود، خاطرنشان کرد: مرحوم جهانگیر خسروشاهی از یاران همراه و همکار شهید آوینی در روایت فتح بود که تأثیر عمیقی از شخصیت و روحیه شهید آوینی نیز گرفته بود.

خسروشاهی متدینی بامعرفت که کارش را به اعتقادش گره زده بود

سرهنگی با اشاره به خاطره‌ای از سال ۱۳۷۲ که در سفر آخر شهید آوینی برای ساعاتی با او همراه شده بود، گفت: رویکرد شهید آوینی به کارش و به خصوص روایت فتح خارق‌العاده بود و می‌گفت: «نمی‌دانم چرا سفره‌ای که به نام امام حسین (ع) پهن می‌شود اینقدر برکت دارد. من به این انقلاب بدهکارم و هر جمعه با پخش قسمتی از برنامه روایت فتح، قسط بدهی‌ام به اهل بیت را می‌پردازم.»

این نویسنده و پژوهشگر در پایان با اشاره به ۳۲ سال فعالیت فرهنگی مرحوم خسروشاهی اظهار کرد: باید آثار این نویسنده شهیر بیش از برای نسل جوان کشور معرفی شود تا نگرش‌های این شخصیت والا و گنجینه عظیم مغفول نماند.

در بخش دیگری از مراسم وحید جلیلی قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما با ابراز همدردی و تسلیت به خانواده مرحوم خسروشاهی با تأکید بر اینکه همه افرادی که مرحوم خسروشاهی را می‌شناختند بر دوست داشتنی بودن مرحوم خسروشاهی موافقت دارند، عنوان کرد: او پژوهشگر، شخصیت بافضیلت، هنرمند دقیق و بامعرفتی بود که علاوه بر حسن خلق، متدین واقعی نیز بود.

فروتنی خسروشاهی ابعاد شخصیتی او را در جامعه مغفول نگه داشت

جلیلی با تأکید بر اینکه اساس یادمان انقلاب اسلامی هم بر تدین است، بیان کرد: مرحوم خسروشاهی هیچ فخری را برای خودش بالاتر از تدین قائل نبود و همیشه در دیدارهایش التماس دعا می‌گفت و از عمق جان به تأثیر دعا در عالم باور داشت.

وی در پایان با بیان اینکه هنر در دوره‌هایی از تاریخ کشور ما در اوج قله‌های فرهنگ و آیین قرار داشته، گفت: جهانگیر خسروشاهی علاوه بر برتری در تکنیک و هنر، اصل معرفت را نیز همیشه در عمل به‌کار می‌برد.

در بخش پایانی مراسم محسن مومنی در سخنانی با اشاره به خضوع فراوان مرحوم خسروشاهی بیان کرد: شهید آوینی با انتشار داستان‌های کوتاه «صخره‌ها و پروانه‌ها» از مرحوم خسروشاهی به او باور پیدا کرد و در کار روایت فتح با هم همراه بودند تا زمانی که شهید آوینی به شهادت رسید.

وی با بیان اینکه فروتنی مرحوم خسروشاهی باعث شد تا در زمان حیاتش زوایای ارزشمند و حقیقی این شخصیت بروز نکند، گفت: امیدوارم ابعاد وجودی این شخصیت با معرفی بیش از پیش آثارش در جامعه شناخته‌تر شده و مردم با آن نویسنده شهیر و والا بیشتر آشنا شوند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مرتضی سرهنگی مرحوم خسروشاهی شهید آوینی روایت فتح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۳۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز عشق ۱۴۰۳ + تاریخچه و پوستر Global Love Day

روز عشق Global Love Day که به گسترش عشق و صلح میان کل بشریت اختصاص دارد، هر سال در اول می (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) برگزار می‌شود. 

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، عشق نیرویی جهانی است که همه موجودات را به هم پیوند می‌دهد و با تمام هرج‌ومرجی که بشر هر روز در دنیای خود با آن مواجه است، تنها عنصری محسوب می‌شود که می‌تواند تفاوت ایجاد کند. در واقع تمام آنچه دنیا به آن نیاز دارد عشق است. شاید این جمله در دنیای امروز به کلیشه تبدیل شده باشد، اما این واقعیت را از بین نمی‌برد که عشق کلید اصلی انسانیت است.

نشان دادن تنها کمی محبت بیشتر به یکدیگر می‌تواند دنیایی بسیار متفاوت‌تر از امروز ایجاد کند. این امر نه‌تنها برای نزدیکان، بلکه در مورد غریبه‌هایی که انسان هر روز با آن‌ها روبه‌رو می‌شود و حتی کسانی که گذرا آن‌ها را می‌بیند نیز صادق است. این افراد می‌توانند همسایه شما، افراد بی‌خانمان و حتی شخصی باشد که فرد طی مدت کوتاهی در صف خرید نان یا سفارش غذا با آن مواجه می‌شود. گسترش عشق از طریق رفتار و گفتار، تأثیر زیادی بر زندگی‌ها برای بهتر شدن دارد.

روز جهانی عشق Global Love Day، به گسترش عشق و صلح میان کل بشریت اختصاص دارد. بنیاد عشق این روز را برای تشویق وحدت و جشن گرفتن روابط بشری به‌واسطه عشق بی‌قیدوشرط ایجاد کرد، چراکه اگر همه انسان‌ها تنها کمی بیشتر به هم محبت کنند، دنیا جای بهتری برای زندگی خواهد بود.

این روز در مورد آوردن عشق بی قید و شرط به دیدگاه مشترک مردم در مورد درکی است که از جهان دارند و امید بر آن می‌رود که نگاه مردم به جهان را مرحله به مرحله تغییر دهد.

تاریخ روز جهانی عشق ۱۴۰۳

روز جهانی عشق هر سال در یکم می مصادف با دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

تاریخچه روز جهانی عشق

بنیاد عشق یکی از سازمان‌های مروج و مشوق عشق بی‌قید و شرطی در جهان است که در سال ۲۰۰۰ با مأموریت الهام بخشیدن به مردم برای نشان دادن عشق بی قید و شرط به یکدیگر تأسیس شد و این اقدام را از طریق برنامه‌های مختلف و سرمایه‌گذاری‌های خیریه، همچنین ارائه تحقیقات آموزشی برای ترویج علت این‌عمل انجام می‌دهد.

هدف این نهاد تشویق عشق بی‌چشم‌داشت در جوامع، کشورها و به‌طور کلی جهان است و یکی از ابتکارات آن برای تحقق این هدف، معرفی روز جهانی عشق در سال ۲۰۰۴ بود. این روز یک رویداد رسمی جهانی برای نشان دادن یگانگی بشر از طریق عشق است که همه ملت‌ها را تشویق می کند در حکمت صلح و عشق با یکدیگر متحد شوند.

روز جهانی عشق از زمان اولین رویداد توانسته است که فرمانداران، شهرداران و دیگر اعضای برجسته دولت‌های محلی و ملی را در کنار مردم جوامعی که به آن پیوسته‌اند، درگیر رویدادهای خود و صدها هزار نفر را در شادی و محبت حاصل از این روز غرق کند.

شعار روز جهانی عشق ۲۰۲۴

شعار روز جهانی عشق در سال ۲۰۲۴، با مضامین «جشن انسانیت ما» و «عشق از من آغاز می‌شود» در سراسر جهان انتخاب شده است.

کد خبر 749378

دیگر خبرها

  • پخش مستند «مسئله حجاب» همزمان با سالگرد شهادت شهید مطهری
  • روز عشق ۱۴۰۳ + تاریخچه و پوستر Global Love Day
  • تشییع و خاکسپاری پدر شهید والامقام عباس چاه کبوتری در گرگان
  • پیام آیت الله مظاهری به هجدهمین دوره همایش حکمت مطهر
  • تعبیر جالب مسعود ده‌نمکی از فعالیت‌های شهید آوینی + فیلم
  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • اختتامیه دومین جشنواره شهید آوینی در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد