Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@11:46:06 GMT

حملات عجیب به جامع‌ترین مستندی که درباره شهید آوینی ساخته شد

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۲۹۳۹۲

حملات عجیب به جامع‌ترین مستندی که درباره شهید آوینی ساخته شد

‍‍‍‍‍‍

مخالفان مستند «آقامرتضی» از نمایش محدودیت‌ تراشی «صدا و سیمای هاشمی برادر» و دولت سازندگی برای سید مرتضی آوینی و طرح آن برای نخستین بار در سیمای ملی بیشتر هراسیده‌اند.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق -  پخش مستند «آقا مرتضی» از ۱۵ فروردین از شبکه سوم سیما آغاز شد. با پخش قسمت دوم این مستند، همسر محترم شهید آوینی به پخش این مستند از صدا و سیما واکنش نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرکار خانم مریم امینی همسر شهید آوینی در نامه‌ای با تیتر «مرحمت فرموده ما را مس کنید» اعتراضشان  را نسبت به پخش مستند «آقا مرتضی» از شبکه سه سیما ابراز داشت و این اثر را «فیلمفارسی آقا مرتضی» نامید.

امینی در این نامه می‌نویسد:

بدون اطلاع و نظارت خانواده، مستند زندگی‌نامه‌ای ساخته‌اند به نام «آقا مرتضی». در جای‌جای فیلم‌شان از تصویر و کلام بنده و دیگر اعضای خانواده که به برنامه‌ها و فیلم‌های دیگری تعلق دارد، استفاده کرده‌اند. حتی حریم شخصی‌ترین لحظات زندگی‌ام در بهشت زهرا را نگه نمی‌دارند و در تلویزیون نمایشش می‌دهند. از نظرشان، نمایش «بی‌سانسور» زندگی شهید آوینی، یعنی ساختن یک کاریکاتور بی‌وجود عاشق‌پیشه‌ سیگاری مثلا روشنفکر که هزاران‌هزار نمونه‌اش در همه جا پیدا می‌شود. تصویری مشابه زنان بدکاره‌ فیلمفارسی که قرار است با وقوع انقلاب آب توبه سرشان بریزند تا پاک شوند. هرچه بدکاره‌تر جذاب‌تر، توبه‌اش مقبول‌تر و فروش فیلم بیشتر.

اول صبح نامه‌ای می‌فرستم برای آقای شاه‌آبادی، معاون سیما. به نمایندگی از کل خانواده نارضایتی‌ام را اعلام می‌کنم و خواستار توقف پخش برنامه می‌شوم. می‌نویسم شهید آوینی تا زمانی که در قید حیات بود، علاقه‌ای به روایت زندگی خصوصی‌اش نداشت. و حالا که نیست، تشخیص این‌که کدام بخش از زندگی ایشان را می‌شود روایت کرد و چگونه، به عهده‌ خانواده‌اش است. به چه حقی می‌شود در زندگی خصوصی یک شخصیت مشهور تجسس کرد و بعد، بر اساس اطلاعاتی مطلقاً جعلی این زندگی را به تصویر کشید؟ در کجای دنیا، زندگی خصوصی یک شخصیت مشهور را می‌شود بدون اطلاع و نظارت خانواده‌اش ساخت؟ جوابی نمی‌شنوم.

با آقای فروغی، مدیر شبکه سه، تماس می‌گیرم، پشت تلفن همان حرف‌ها را تکرار می‌کنم. پاسخ این است که قرائت‌های مختلفی در مورد شهید آوینی وجود دارد! کم‌کم من دارم تبدیل می‌شوم به سانسورچی و ایشان به مدافع آزادی عقیده! توضیح می‌دهم که الان درباره‌ افکار شهید آوینی صحبت نمی‌کنیم که بشود قرائت‌های متفاوتی از آن داشت. البته که هر کسی می‌تواند، به روال مرسوم این ۲۸ سال، نظر خودش را درباره‌ افکار او ابراز کند، فیلمش را بسازد یا نوشته‌اش را منتشر کند. ما می‌شنویم و بعد، نظر خودمان را می‌گوییم، بدیهی است که اگر اختلاف‌نظری شکل بگیرد، اعتراض و شکایت قانونی در پی نخواهد داشت. الان داریم درباره‌ جزئیات زندگی خصوصی یک شهید مشهور صحبت می‌کنیم که تا وقتی در قید حیات بوده، بدون اجازه‌ خودش و بعد از آن هم بدون اجازه‌ و تأیید وارث قانونی‌اش نمی‌شود بر اساس این جزئیات منتشرنشده‌ و خصوصی، فیلم ساخت. چطور می‌شود به حرف‌هایی که شاید کسی نقل کرده اکتفا و استناد کرد؟ شاید هر کسی هر نسبت دروغینی به ایشان بدهد؛ این کفایت می‌کند برای نمایشی‌کردن زندگی خصوصی این شخصیت؟ تازه این یک وجه ماجراست، وجه دیگر موضوع، تعرض به زندگی خصوصی خانواده و تبعات ارائه‌ این چهره‌ جعلی در زندگی تک‌تک اعضای خانواده‌ اوست.

حرف‌هایم فهم نمی‌شود. برایم روشن می‌شود وقتی سازمان اوج، تهیه‌کننده‌ فیلمفارسی شهید آوینی باشد، مرزهای بی‌اخلاقی، بی‌قانونی، پرده‌دری، و ابتذال می‌تواند جابه‌جا شود. تلویزیون هم صرفاً پخش‌کننده است و مدیرانش می‌گویند با وجود احترام بی‌حدوحصری که نه تنها برای شهید آوینی بلکه برای همه‌ خانواده‌های شهدا قائل‌اند، به پخش این برنامه‌ مبتذل ادامه خواهند داد!

در کشوری زندگی می‌کنیم که مرجع تأیید آن‌چه درباره‌ زندگی خصوصی سیدمرتضی آوینی نمایش می‌دهند، من نیستم که همسرش بوده‌ام و صاحب قانونی آن‌چه از او بازمانده. بلکه برنامه‌ساز سازمان اوج است که اجازه دارد قرائت جعلی خودش را برای میلیون‌ها مخاطب به نمایش بگذارد و آنها را به این باور برساند که آوینی همین بوده که ما مقابل چشم‌تان قرار داده‌ایم.

با اینکه حفظ حرمت خانواده محترم و معزز این شهید انقلابی ضروری است اما شخصیت «سید شهیدان اهل قلم» نباید به دلیل حساسیت‌های ویژه شخصی و خانوادگی برای معرفی به افکار عمومی محدود به معرفی از طریق خانواده باشد.

چون خانواده این شهید محترم فعال فرهنگی هستند، علاقه‌مندان و رهروان این اسوه فرهنگی نباید از شناخت ویژه ایشان بی‌نصیب بمانند. از سوی دیگر تهیه‌کننده اثر قبل از پخش باید  مسیر جلب رضایت سرکار خانم مریم امینی را هموار می‌کرد. البته عده‌ بی‌شماری پس از تماشای این سریال مستند  اعتقاد دارند، این جلب رضایت ضروری نیست، کما اینکه اگر این جلب رضایت صورت می‌پذیرفت، در نهایت خروجی مستندی از شهید آوینی، تبدیل به همان آثار شعاری و غیرضروری می‌شد که از ایشان ساخته شده است.

 اما این مستند هفت قسمتی از جهات دیگر مورد اعتراض قرار گرفت و  حسین معززی‌نیا  مستندساز، روزنامه‌نگار و داماد شهید آوینی در نامه‌ای به رئیس سازمان صدا و سیما نوشت:

این روزها از شبکه‌ی سه، یکی از شبکه‌های تحت مدیریت شما، مجموعه برنامه‌ای پخش می‌شود به نام «آقا مرتضی».تکه‌های متعددی از راش‌های یک مجموعه تلویزیونی ۳۰ قسمتی به نام «روایت راوی» که سالها پیش من آن را کارگردانی و تدوین کرده‌ام، درون این برنامه‌ای که اسمش «آقا مرتضی» است گنجانده شده. امیدوارم به تفاوت میان استفاده از «راش» با قطعه‌های از برنامه‌ی مونتاژشده دقت کرده باشید، به طور مشخص آمده‌اند مواد و مصالحی که من تولید کرده‌ام اما به هر دلیل کنار گذاشته‌ام، بدون اجازه من یا طرف مصاحبه‌شونده، در برنامه‌ی خودشان مورد استفاده قرار داده‌اند 

بیشتر بخوانید:

مستند «انحصار ورثه»؛ تخریب شهید آوینی

پازل اعتراض‌های حسین معززی‌نیا را اعتراض «محمدعلی شعبانی» کارگردان مستند  «انحصار ورثه» تکمیل کرد. این کارگردان که مستندش با اعتراض جمعی بسیاری از رسانه‌های انقلابی مواجه شده بوددر صفحه اینستاگرام خود متنی ساختار شکن را با این مضمون در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد.

دزدی همیشه بالا رفتن از دیوار خانه ی مردم نیست. دزدی این است که راش های یک فیلم توقیف شده را لا به لای یک مشت نریشن و آرشیو جا بدهی و اسمش را بگذاری آقا مرتضا! بیچاره آقا مرتضی...یادم هست که تهیه کننده همین فیلم مهدی مطهر، چند وقت قبل دعوایی با یکی از همین برادران داشت بر سر یک فیلمی درباره سوریه و الخ، در افشاگری علیه این همسنگرش فقط مسائل زناشویی بنده خدا را استتوس نکرد، حالا خودش از فیلم دیگران...عجبا که کارگردان فیلم اقای سید عباسی ابراهیمی (گویا) بعد از تماس من تازه یادش افتاد که باید اجازه بگیرد که باز هم اجازه ندادم. عزیزانی که در فیلم انحصار ورثه حضور دارند به اعتماد و اعتبار بنده حاضر به گفتگو شدند و بدیهی ست که استفاده در فیلم دیگر را نمی پسندند و مصداق خیانت در امانت است. باری گفتم بدانید اینکه یک سازمانِ ثروتمند (ثروتی که متعلق به متخصیصن سینماست) با همه میلیارد میلیاردی که خرج کرد باز هم در دل مردم جا باز نمی کند، غیر از نامتخصص بودن، ریشه در همین جنس حق نا حق کردن ها هم دارد

شعبانی علی بر پوشش گسترده اعتراضات خانواده آوینی به صورت فعالی در اتاق‌های مختلفی از کلاب هاوس حضور پیدا کرد و دامنه این اعتراضات را گسترش داد و از هر فرصتی استفاده کرد تا دامنه این اعتراضات گسترده‌تر شود. او از زمان پخش مستند، از تمامی افرادی که به صورت فعال در تولید، پخش و نمایش این مجموعه مشارکت داشتندرا مورد انتقاد قرار می‌دهد.

استوری اینستاگرام محمد علی شعبانی کارگردان مستند انحصار ورثه

اما به رغم تمامی این جوسازی برای اینکه افکار عمومی را نسبت به آنچه ساخته شده و این روزها از سیما نمایش داده می‌شود و برای رسیدن به درک دقیقی از حاشیه‌ سازی‌های مکرر محمدعلی‌شعبانی کارگردان انحصار ورثه، می‌توان به تفاوت میان ساخته شعبانی و مستند «آقا مرتضی» اشاره کرد.

هر دو مستند اذعان دارند که وضعیتی توصیفی و بدون سانسور از زندگی شهید آوینی را ارائه می‌دهند. مصرف سیگار و سایر... یکی از موضوعات مطرح شده درباره زندگی شهید آوینی است. حالا باید دید این وضعیت در انحصار ورثه چگونه مطرح شده است. صفحه اینستاگرامی با عنوان مهدی(1mahdiii@)  تفاوت این دو مستند «انحصارورثه‌» و «آقا مرتضی» را به نمایش گذاشته است.

تصاویری از مستند انحصار ورثه درباره شهید آوینی

بخشی از مستند آقا مرتضی درباره ترک سیگار توسط «شهید سیدمرتضی آوینی» به دلیل اوج گرفتن در مسیر تقید

مصطفی شوقی: سازندگان مستندهای قبلی  فضایی را ایجاد کردند که در این شهید عزیز تحولی رخ نداده، چون سطحی به این شهید پرداخته شده  و مخاطب مستندهای قبلی را متوجه نمی‌شود که دلیل پرش‌های زندگی ایشان چه دلیلی داشته است. کلمه پاپاراتزی و منافقانه که درباره این مستندهای قبلی بکار بردم خیلی دقیق است.

مستند «آقا مرتضی» از این جهت با حواشی فراوانی مواجه شد که انحصار در روایت در مورد شهید آوینی را شکست. همانطور که «انحصار ورثه» بر غلظت رابطه سید مرتضی آوینی با غزاله علیزاده  تاکید فراوانی دارد، اما مستند «آقامرتضی» خیلی شفاف به مخاطب تفهیم می‌کند که غزاله علیزاده هیچ ارتباطی با زندگی آوینی نداشته است.

اما فضاسازی عجیبی حول مستند «آقامرتضی» شکل گرفت که گویی این مستند به این شهید بزگوار اتهام می‌زند. نکته مهمتر این است که خانواده شهید، اگر اعتراضی هم به این بخش مستند دارند، چرا نسبت به مستند انحصار ورثه که این عنوان اتهامی را گسترش می‌دهد، اعتراضی را مطرح نکردند.

نکته مهمتر این است که مستند در قسمت چهارم تقابل گسترده اصلاح‌طلبان در دوره سازندگی را با وضوح بدون هراسی و بدون لکنت  در مسیری مغایر با کلیشه‌های همیشگی سیما مطرح می‌کند و گروه‌هایی که در مقابل این مستند ایستاده‌اند، مشخص است که ترسی از واکاوی زندگی آوینی بدون سانسور نداشته‌اند، بلکه از نمایش محدودیت‌ تراشی «صدا و سیمای هاشمی برادر» و دولت سازندگی برای سید مرتضی آوینی و طرح آن برای نخستین بار در سیمای ملی بیشتر هراسیده‌اند. اگر جزئیات انتقادات محمدعلی شعبانی  را در فضای مجازی رصد کنیم؛ درخواهیم یافت که او پیکان انتقادات خود را به سوی سازمان اوج گرفت اما علی‌صدری‌نیا و سیدابراهیمی کارگردان این مجموعه با استدلال‌هایی منطقی در پلت فرم کلاب هاوس اثبات کردند که انحصار ورثه شامل هیچ ویژگی حقیقی برای پخش در رسانه ملی نیست.

مصطفی شوقی مستندساز و روزنامه‌نگار (کارگردان مستند شورش علیه سازندگی)

مصطفی شوقی : در یک نگاه کلی مستند آقا مرتضی مستندی بسیار نجیب است، مستند «آقامرتضی» زندگی قبل از انقلاب ایشان را نجیبانه و بر اساس پروتکل‌ها روایت می‌کند. این مسئله را به خاطر این می‌گویم شاهدین عینی و افرادی که با مرتضی یا کامران آوینی رابطه داشتند، آنرا روایت می کنند

****شوقی : مستند آقامرتضی اثر بسیار رفیقانه و نجیب است و حرمت آوینی را نگاه داشته است

مصطفی شوقی روزنامه‌نگار و مستندساز درباره مستند «آقامرتضی» به مشرق گفت: در یک نگاه کلی مستند آقا مرتضی مستندی بسیار نجیب است. روایتی که به کارمی‌برد بسیار محترم و دربرگیرنده همه زوایای زندگی شهید آوینی است. زندگی قبل از انقلاب ایشان را نجیبانه و بر اساس پروتکل‌ها روایت می‌کند. این مسئله را به خاطر این می‌گویم شاهدین عینی و افرادی که با مرتضی یا کامران آوینی رابطه داشتند، آنرا روایت می کنند و از همه مهمتر برخلاف روایت‌های سابق، روایت عریانی نیست، روایتی هست که معلوم است که رفقایش صحبت می کنند و کاملا رفیقانه است.

درروایت‌های مرتبط با ایشان درباره برخی مسائل حرف زده شده و سال‌های سال در فضای مجازی و رسانه‌ها مطرح شده اما وقتی این مسائل توسط  رفقایش نجیبانه مطرح شود، مستند  کار شازی را انجام داده و در عین حال این کار شاز سبب نشده که حرمت شهید آوینی از بین برود. بخش‌هایی از مستند مورد مناقشه قرار گرفته و ضرورت داشت در این شرایط این موارد را مطرح کنم.

شهید مرتضی آوینی تاثیر فراوانی در یک نسل از روزنامه‌نگاران و فیلمسازان و افراد فرهنگی  داشته است. نسل ما که نوجوانی ‌امان با شهادت ایشان همراه بود،   متبرک از نام شهید آوینی است و زندگی ما از ایشان تاثیر گرفته است و از مهمترین افرادی بود که بر نسل‌های پس از انقلاب تاثیرگذار بوده  ودر برخی موضوعات مورد مناقشه بوده است. این مناقشه آدم‌ها را به جستجویی وادار کرده و برای دوستداران این اتفاق رخ داده است، از این رو مستند آقامرتضی، یک منظومه‌ای از همه روایت‌هایی بوده که در مورد ایشان وجود داشته است.

****مستندهای قبلی درباره شهید آوینی منافقانه و پاپاراتزی وار ساخته شده است.

کارگردان مستند شورش علیه سازندگی گفت: برخی آثار در مورد ایشان ساخته است که عین بی‌معرفتی است، سازندگان یک ژست همدلانه باشهید گرفته‌ و حتی خود را سمپات شهید دانسته، اما بسیار منافقانه عمل کرده اند و مستندهایی که در گذشته ساخته شده نه تنها کمکی به شناخت ایشان نکرده، بلکه انگار یک آدم پاپارترازی خوشش می‌آمده برخی زخم‌های آوینی و آن‌ها را برجسته کند. البته شهید آوینی خودش در حرکت تحولی که داشته این زخم‌ها را ترمیم کرده و تاثیرگذار هم بوده و  بر نسل های بعدی تاثیرگذار هم گذاشته است. سازندگان مستندهای قبلی  فضایی را ایجاد کردند که در این شهید عزیز تحولی رخ نداده، چون سطحی به این شهید پرداخته شده  و مخاطب مستندهای قبلی را متوجه نمی‌شود که دلیل پرش‌های زندگی ایشان چه دلیلی داشته است. کلمه پاپاراتزی و منافقانه که درباره این مستندهای قبلی بکار بردم خیلی دقیق است.

هادی حاجتمندی کارگردان فیلم ممتاز و بایکوت شده مدیترانه

هادی حاجتمند سال‌ها تلاش کردند که آوینی را با قرائت‌های خاص خودشان حذف کنند به همین دلیل با مستند «آقا مرتضی»   مخالفت می‌کنند. در حذف آوینی حتی پس از شهادت ایشان یک همبستگی فکری نیز  میان طیف‌های مختلف وجود داشته است. فرضیه مضحکی را دائما مطرح می کنند که اگر آقا مرتضی زنده بود الان ضد انقلاب بودند.

هادی حاجتمند در گفت و گو با مشرق گفت: آنقدر حاشیه ایجاد کردند تا این حواشی بر متن غلبه کند و کسی نتواند از ویژگی‌ها مستند صحبت کند و فضای طوری شده که همه دارند درباره حاشیه حرف می زنند اما واقعیت این است ک ه پس از سال‌ها ما داریم  یک روایت  کم جانبدارانه داریم می‌بینیم.   همزمان با پخش این مستند  در سالگرد «آقا مرتضی» تلاش کردند، متن زیر سایه فرامتن ببرند. و فرصت پیدا کردند  با دست فرمان موضوعاتی نظیر «غزاله علیزاده» و «دوران کامرانی» آقامرتضی حاشیه تولید کردند. مثل دهه اول محرم که سینه زدن برای محرم مهم است یا انجام کار فکری کردن؛ و از پس فردای سالگرد شهادت شهید آوینی همه این موضوعات را فراموش می کنیم  و  موضوع  به این مهمی به سال آینده موکول می شود. نکته دیگر این است که عده‌ای تصور می‌کنند، موضوع شهید آوینی صرفا به آنان به ارث رسیده است،   من دیشب قسمت‌هایی را دیدم در مورد محدودیت‌هایی که برای شهید آوینی قائل بودند واقعا با همه وجود متاثر می شوند.

وی در ادامه افزود : سال‌ها تلاش کردند که آوینی را با قرائت‌های خاص خودشان حذف کنند به همین دلیل با مستند «آقا مرتضی»   مخالفت می‌کنند. در حذف آوینی حتی پس از شهادت ایشان یک همبستگی فکری نیز  میان طیف‌های مختلف وجود داشته است. فرضیه مضحکی را دائما مطرح می کنند که اگر آقا مرتضی زنده بود الان ضد انقلاب بودند. اتفاقا آوینی که دولت سازندگی آقای هاشمی شهید آوینی را تخطئه کرد، این آوینی یقینا اگر بود کنار دست رهبری بود و با گفتمان ضد ولایت قطعا مقابله می کرد، این آدم که دارای  مبانی نظری مولف است نمی‌تواند منحرف شود. چون راه‌هایی که این حضرات دارند می‌روند او رفته و برگشته است.  

لذا فکر می‌کنم در مستند «آقا مرتضی» ما با یک روایت کامل مواجه هستیم. آوینی که عاشق می‌شود، آوینی که هربرت مارکوزه می‌خواند و بر قلعه حیوانات یادداشت می‌نویسد اما می‌نویسد: این همان دهکده‌ای است که ماه در آسمان شب‌هایش هم در کازینوهای لاس‌وگاس می‌تابد و هم درقلب‌هایی در فکه و بسیجیانی که از خوف خدا می‌گریند و بعد می‌گوید این دهکده جهانی رسمیت ندارد، مبانی آوینی مثل برخی‌ تفکرات در جامعه ما سخفیف نیست. درباره روزهای پایانی زندگی آقامرتضی کتابی است که توسط آقای محمدعلی صمدی  با عنوان «تکرار یک تنهایی» منتشر شده است و اشاره می‌کنند افرادی که داعیه ایشان را دارند در آن مقطع ایشان را تنها می‌گذارند. افراطی‌ها از هر دو طرف ایشان را تنها می‌گذارند و پس از یک دوره تنهایی شهید می‌شوند و اگر رهبرانقلاب در مراسم تشییع ایشان حاضر نمی‌شدند، خیلی‌ها همچنان آوینی را نمی‌پذیرفتند.

کارگردان فیلم مدیترانه درباره حواشی ساخته شده با کلید واژه غزاله علیزاده گفت: این مستند اثر بسیار مانا و خوبی است حمله با این چنین دستمایه‌هایی بسیار ساده‌لوحانه بود و اصلا نباید اتفاق می‌افتد. دیشب یکی از نزدیکان بنده به خود حقیر گفت من با این مجموعه مستند زندگی می‌کردم و با مطرح شدن این موضوع از نظر ذهنی آشفته شدم، چرا باید اینکار باید بکنیم. این مجموعه ساخته شده و دروغی را هم که مطرح نمی‌کند. آقا مرتضی آوینی می‌گفت من با شما  از یک راه طی شده حرف می‌زنم، بودن و نبودن برخی رخدادها در زندگی ایشان چه دلیلی برای بسط و نشر  دارد و همه اتفاقات مربوط به دوران کامرانی و زمانی است که تحولی در ایشان رخ نداد، وارد شدن به این حوزه و دیدن این بخش‌های زندگی ایشان، خواسته یا ناخواسته توطئه است. برخی رفقای ما وارد یک بازی شدند که یاد آقا مرتضی را محو می‌کند و پخش این مجموعه جسور را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

سانسور نکردن آقا مرتضی یعنی هر چه در توان داریم بسازیم و پخش کنیم. امسال با این مجموعه «آقامرتضی» را به مردم نشان دادیم، اما آقا مرتضی چون دوربین به دست در جنگ حضور داشته و روایتگر جنگ بوده در ناز و نعمت زندگی کرده است؟ همیشه جایش در سازمان و صدا و سیمای دهه شصت زیرپله بوده و محمد هاشمی و محمدعلی‌زم او را اذیت می‌کردند و بچه‌های فوق انقلابی در این مسیر مشارکت داشتند.  

هادی حاجتمند سمت راست - محمد علی شعبانی سمت چپ

حاجتمند خطاب به محمدعلی شعبانی کارگردان انحصار ورثه: حاجی زشته مردم دارند ما را می‌بینند

حاجتمند درباره حاشیه‌های ساخته شده درباره این مستند با صراحت گفت: محمدعلی شعبانی نباید این کارها را می‌کرد، من در کلاب هاوس به خود ایشان گفتم شما اگر حرفی داری برو شکایت حقوقی کن، به قول عباس در فیلم آژانس شیشه‌ای به حاج کاظم می‌گوید: حاجی زشته مردم ما را دارند می‌بینند.

مردم فیلمسازان انقلابی را در یک جبهه می‌بینند و ما در مورد لیدرمان داریم مجموعه‌ای را پخش می‌کنیم که سایه‌ تعلیمات و مبانی نظری‌اش  را دنبال می‌کنیم. بنده چند پلان از مستند  انحصار ورثه را  دیدم و تحمل نکردم.

سید مرتضی  آوینی جایی برای پنهان کردن ندارد. درباره شخصیت شهید آوینی، آنچیزی را که  هست دیدیم و عاشق ایشان شدیم، عاشق فتح خون، فردایی دیگر. من عاشق مرتضی آوینی هستم  وقتی که کتاب همسفر خورشید را می‌خوانید لحظه به لحظه در آن حضور دارد. من در شانزده سالگی در نیشابور کتاب همسفر خورشید را خواندم و یافتم آقا مرتضی پای میز تدوین بیست قبل از اذان برای نماز آماده می‌شد و هر وقت من فیلمساز در هر زمانی نزدیک اذان می‌شود احساس می‌کنم که مهمترین کار من خواندن نماز است، اگر مثل آوینی فکر می‌کنیم. وقتی فردایی دیگر را می‌خوانیم با یک انسان عجیب مواجه هستی، وقتی حلزون‌های خانه به دوش را می‌خوانی با یک جامعه شناس مواجه هستی، وقتی کتاب مبانی نظریه غرب را می‌خوانی با یک آدم اهل پژوهش مواجه هستی، وقتی آینه جادو را می‌خوانی با فیلسوف هنری مواجه هستی، وقتی یادداشت‌ها را میخوانی با یک منتقد سینما مواجه هستی. شما به راحتی می‌توانید عاشق چهره‌ ایشان بشوی، می‌توان عاشق قلم و فیلم‌های ایشان بشوی.

تصاویر باسازی شده درآغوش گرفته شدن فرهاد مهراد توسط شهید سید مرتضی آوینی

***باید فیلم فرهاد مهراد را بچه‌های انقلاب بسازنند

عجیب‌ترین بخش این مستند این است که می‌بینی فرهاد مهراد نوار سخنرانی‌ها امام را به شهید آوینی می‌دهد. فرهاد مهراد  یک خواننده روشنفکربود. مرتضی آوینی آنسوی خاکریز به واسطه فرهاد مهراد  با امام(ره)   آشنا می‌شود، ...، بی‌نظیر است و درباره این فرد جریان انقلابی باید فیلم بسازد تا فرهاد مهراد  مصادره شود. طرف مقابل قطعا درباره‌اش کم گفته چون فرهاد  مثل طیب حاج رضایی درباره امام حرف می‌زند.   مستقل از هر گفت‌وگویی ببیند خمینی که بود که فرهاد مهراد هم می‌خواهد حقیقت‌جویی خود را با او کامل کند.  

کارگردان فیلم اشنوگل در پایان با اشاره به حواشی ساخته شده برای این مستند گفت: جریانی که داد می زند و حواشی می‌سازد، آوینی را به اسم مصادره نکردن، مصادره کرده‌اند، عنوان حرفشان این است ما می‌خواهیم آوینی مصادره نشود، ولی روایتشان مصادره کردن آوینی است. دیدن یک گوشه از زندگی شهید آوینی به عنوان رد گوشه‌های دیگر نیست. پخش این مستند از سیما اتفاق بزرگی است و دم کسانی که این مستند را پخش کردند، گرم.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا سازمان صدا وسیما سید مرتضی آوینی شبکه سوم سیما شهید سیدمرتضی آوینی طیب حاج رضایی اصلاح طلبان رهبر انقلاب مرتضی آوینی فرهاد مهراد هادی حاجتمند دولت سازندگی سازمان صداوسیما سازمان و صدا علی صدری نیا محمد علی شعبانی مستند انحصار ورثه علی صدری نیا سازمان صدا و سیما محمد علی صمدی شهید آوینی سیدمرتضی آوینی محمد هاشمی دوره سازندگی مصطفی شوقی حسین معززی نیا مریم امینی مستند آقامرتضی آقا مرتضی زندگی شهید آوینی سید مرتضی آوینی کارگردان مستند محمدعلی شعبانی غزاله علیزاده کارگردان فیلم هادی حاجتمند فرهاد مهراد زندگی ایشان زندگی خصوصی انحصار ورثه مصطفی شوقی علی شعبانی صدا و سیما آقا مرتضی مستند آقا ساخته شده ساخته شد بر اساس نامه ای سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۹۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است

ایسنا/گیلان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان تشکیل قرارگاه شهید آوینی را فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری با هدف تقویت بنیه فرهنگی‌ شهرستان‌ها دانست و گفت: برای قرارگاه شهید آوینی استان گیلان ۴ میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

امیرحسین طاهری امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در اختتامیه جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری انتخابات در حقیقت تبلور اراده و خواست مردم بوده که برای تحقق مشارکت حداکثری ارکان و مقدمات گوناگونی نیاز است و رسانه یکی از این ارکان به شمار می‌رود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان افزود: در آستانه برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و با توجه به لزوم برجسته سازی نقش تاثیرگذار اصحاب رسانه در تحقق چهار اصل امنیت، مشارکت، سلامت و رقابت در انتخابات اداره کل ارشاد گیلان با همکاری استانداری و خانه مطبوعات برگزاری جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» را در دستورکار قرار داد و این جشنواره امروز به ایستگاه پایانی رسید.

وی با اشاره به تشکیل قرارگاه شهید آوینی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: قرارگاه شهید آوینی فرصت بسیار خوبی برای حمایت از تولیدات هنری با هدف تقویت بنیه فرهنگی‌ شهرستان‌هاست که در بودجه ۱۴۰۲ به عنوان ردیف مستقل دیده شد، بودجه قرارگاه شهید آوینی کاملا مشخص و شفاف بوده است.

طاهری با بیان اینکه برای قرارگاه شهید آوینی استان گیلان ۴ میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: برای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد مبلغ یک میلیارد تومان در قالب طرح «هزار مشعل» و با موضوع «مسجد محوری» در نظر گرفته شده است که ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی هر شهرستان می‌بایست با همکاری دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان اقدام به هزینه نمایند .همچنین مبلغ یک میلیارد تومان هم برای طرح ریشه‌های رشت با همکاری جبهه انقلاب فرهنگی و تهیه ۲۰ کلیپ و مستند دیده شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ادامه داد: مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان تحت عنوان «لیگ ضحی» برای اتحادیه مؤسسات قرآنی پیش بینی شده، مبلغ ۴۰۰ میلیون در راستای پیشگیری خانواده‌ها از آسیب‌های اجتماعی به عنوان سهم خانواده و فرزندآوری، مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان برای حوزه تجسمی، مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان برای تولید موسیقی و مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان برای تولید آثار نمایشی در اختیار معاونت‌های مربوطه و انجمن‌های فرهنگی و هنری استان قرار گرفته که ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌بایست پیگیر انجام و هزینه کرد آن باشند.

وی افزود: با توجه به اینکه در آستانه برگزاری دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان هستیم تولید آثار در حوزه ایثار و شهادت را در دستورکار داریم و باید تمام بخش‌ها و روستاهای استان با این آثار تولیدی آشنا شوند.

طاهری با بیان اینکه تعدد رسانه‌های گیلان نشان دهنده پویایی این استان است، گفت: می‌توان گفت با وجود تعدد رسانه‌ها در استان گیلان استانداری و دستگاه‌های اداری و اجرایی بیشترین حمایت را از رسانه‌ها دارند که این جای تقدیر دارد. انعکاس ظرفیت‌های استان برای آنان که خارج استان هستند، خیلی اهمیت دارد لذا رسانه‌های استان باید اقدام به انعکاس بخش‌های مثبت و ظرفیت‌های موجود نمایند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پخش مستند «مسئله حجاب» همزمان با سالگرد شهادت شهید مطهری
  • پخش مستند «مسئله حجاب» به مناسبت سالگرد شهادت استاد مطهری
  • تعبیر جالب مسعود ده‌نمکی از فعالیت‌های شهید آوینی + فیلم
  • مستندی درباره مادری که دو بازیگر نقش دو دختر گمشده اش را بازی می کنند
  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • اختتامیه دومین جشنواره شهید آوینی در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود
  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد
  • مستند کوین اسپیسی در راه پخش در سراسر جهان است
  • وقتی «خانه خدا» سینماها را شلوغ کرد